2013-02-04 – Uge 6 i Torremolinos

Mandag den 4. februar 2013 – Mikkelborg til Torremolinos

Vi er oppe 05:30. I god tid for en stille og rolig morgen. Vi skal med 07:46 bussen og i toget er der ståpladser indtil Hellerup.

Vi er i lufthavnen før kl. 9. Self check-in dur ikke for grupperejser, men vi får lov at komme med alligevel. Security er hurtig nok og Diners Loungen kalder.

DY5572 bliver lidt forsinket, men alligevel er vi i Malaga før kl. 15. Guide og bus venter på os her og der er kun en kort køretur til Hotel Amaragua – et stenkast fra vandet.

Her er nydeligt og pænt og værelse 607 er ideelt med udsigt mod bjergene og eftermiddagssol. Udpakningen venter.

Vi skal ud i solen og varmen og gå tur på strandpromenaden og lige forbi det nye Supermercado ved sværdfiskerundkørslen for at købe pølse, ost, brød, rødvin og brandy. Så kan vi meget bedre nyde solen på altanen til lidt sen frokost. Og så skal der pakkes ud og slappes.

Så vi er først nede til aftensmaden ved 20-tiden – helt OK – masser af mad og dessert, men ingen kaffe – det har man baren til.

Der er både svenske og danske kanaler på fjernsynet, men vi bør nok lytte på de spanske.

Vi tørner tidligt ind efter en kaffe og cognac på værelset.

Tirsdag den 5. februar 2013 – Strandpromenaden

Solen står først op efter 8 og går ned ved 18-tiden. Vi er mere vestlig end London og stadig på fastlandstid.

Vi er kun i brusebad inden morgenmaden og der er sol og lunt her ved 9-tiden.

Der er bacon og pølse og omelet og alt muligt andet til morgenmaden. Og også tid til at sidde ude i solen inden vi skal til info-møde og efterfølgende strandpromenade til havnen i Benalmadena. En åben havn , masser af liv og en flot bebyggelse.

Vi runder lige hotellet for lidt altanfrokost inden vi tester strandstien ind til Torremolinos  og vi kan også se, at den fortsætter helt til “vores” golfbane. Sk…godt. På vej tilbage falder vi lige indenfor på en strandbar for en “kaffe og cognac” inden vi skal nyde den sidste sol på altanen. Den forsvinder ved ½19-tiden.

Vi er som vanlig (2. gang) sent nede til middag, men der er god plads og masser af mad.

Resten af aftenen får vi læst i vores medbragte litteratur.

Onsdag den 6. februar 2013 – Malaga

Vi skal tidligt op i dag – 07:30 – for vi skal på tur til Malaga. Sol fra en skyfri himmel, men det begyndte at blæse tidligt i morges.

09:30 hentes vi og kører mod Malaga. Vi spotter golfbanen undervejs.

Vi starter med det Mauriske borgværk bygget fra 711 og fremad, og først indtaget i 1400 tallet af dronning Isabella.

Vi fortsætter i tyrefægterarenaen med en ung toreador, der allerede har dræbt 14 tyre.

Så slapper vi lige lidt på egen hånd inden frokosten i El Pimpi og lidt mere tid til os selv inden vi prøver Malaga-vin i byens ældste bar.

Men så er vi også trætte og jeg ved i hvert fald ikke hvordan vi kom hjem.

Agnes læser på værelset – altanen er for kold – og jeg læser nede i baren med udsigt over vandet. Men vi kommunikerer med WordFeud.

Vi er til sen middag som vanlig – vi er bare til sen middag – jeg prøver at skære lidt ned, men dessert skal én vel have. Der er tilsyneladende omlægninger i øl-betalingen. Og det munder ud i, at “den gamle tjener” vil snyde os for “change”, men vi fik dem til sidst. Lad os se i morgen.

Vi læser resten af aftenen til sent.

Torsdag den 7. februar 2013 – Parador Golf via strandpromenaden

Vi kan sove længe – eller dovne – når vi vil og i dag er vi først til morgenmad ved ½10 tiden og så er der jo sofaen og solen og læen udenfor på terrassen bagefter – vi har nemlig fri i dag.

Den er næsten 13 inden vi starter på turen til Parador Golf. Det er lidt blæsende, men hotellerne giver læ ind imellem, så det er jakke af, jakke på.

Vores kort snyder så golfbanen ligger længere oppe ad kysten, men de 6,2 km dertil er OK. Banen ser OK ud og vi kan leje udstyr og kan reservere tider over nettet. Restauranten er alt for dyr så vi skal lige finde det der “caña y tapas” sted vi så på udvejen.

Vi finder det aldrig, måske fordi klokken er over 16 nu. Vi må nøjes med 2 fadøl på et sødt sted med 2 norske damer.

Vi runder lige et Supermercado, vi skal have vin med hjem, til altanen.

Der er kø til middagen i dag, det har vi ikke prøvet før. Men måske er det fordi der er flamencodans ved ½22 tiden. Vi får en sofaplads med vores bøger og kaffe & brandy fra baren. Der er en danser g 3 danserinder og de er ret gode og har omklædninger hele tiden.

Det varer en lille times tid og publikum bliver også inddraget.

Vi fik vist gået 15 km i dag.

Fredag den 8. februar 2013 – Benalmadena

Der er et par skyer på himlen til morgen men de forsvinder igen.

Vi er nede ved 9-tiden og der er godt med run på kaffemaskinerne. Der er også en hel del spanske gæster.

Vi starter i havestolene inden vi avancerer til sofaerne. Benene må af for her er varmt.

Først lidt i 13 er vi afsted hen ad strandpromenaden mod havnen i Benelmadena. Men vi går udenom og fortsætter ad promenaden på den anden side. Her er lunt og en del barer men ingen med tilbud og alt for meget engelsk.

Og det er den bar vi finder på landevejen også, men vi kan få vores første caña y tapas. Og egentlig ret hyggeligt.

Vi fortsætter ind i landet og opad forbi parken med papegøjer og emuer og kaktus.

Der var siesta i centrum så vi fortsatte opad forbi skolen inden vi drejede ned mod Ave. Constitucion og tilbage mod Carihuela i tide til tapas på altanen i sol og strid vind.

Der var kø til spisningen igen i dag her ved ½20 tiden. Men vi fik mad og dessert og musik i baren bagefter.

Der er indsamlingsshow til Afrika i dansk TV og det kigger vi på ud af øjenkrogen mens der læses.

Lørdag den 9. februar 2013 – Fuengirola

Det stormer i dag. Især på vores altan, men ved baren er der sol og læ og varmt til en ekstra kop kaffe efter morgenmaden.

Vi skal lige købe ind til eftermiddagstapas inden vi fanger bus 120 til Fuengirola. Turen tager ca 35 min helt til endestationen. Vejen går ret derfra lige ned til havnen. Vinden er drejet og aftaget. Havnen er delvis åben og der er masser af barer og cafeer og restauranter og vi skal lige have caña y tapas igen og se på kapsejladsbådene, der kommer tilbage til havnen.

Vi går et stykke langs strandkanten og ser på ny form for vandski inden vi går op i byen og retur til bus-stationen hvor vi når 17 bussen hjem i god tid til sommer og sol og vin og tapas på altanen.

Der loades billeder over og så er der Matador i fjernsynet så vi spiser først kvart i 21 og tager lidt dessert med tilbage til aftenkaffen og cognac’en.

Vinden har lagt sig så vi kan have vinduet åbent igen. Aftenen slutter med Lewis.

Søndag den 10. februar 2013 – Kitesurfere

Det er en stille solskinsmorgen.

Vi går som vanlig de 125 trin ned til morgenmaden. Der er lækkert på terrassen så vi kan ikke løsrive os og sidder og læser til over middag, hvor vinden begynder at leve.

Vi tager kun en gåtur ad lidoen mod Torremolins og på den anden side af næsset finder vi den lækreste is – især romrosinen. Længere nede ad stranden er kite-surferne i gang.

Det mest spændende er at det er søndag i dag og turisterne bliver overgået af alle de spanske familier der dinerer og spadserer på promenaden. Det giver en fantastisk stemning, helt anderledes end hverdagene.

Vi når tilbage lige til tapas tid på altanen, mens solen går ned og sorte skyer begynder at trække sammen.

Vi er tidligt nede og spise – ½20 eller deromkring – og har igen kager med til kaffen.

Vi er tidligere i seng for vi skal tidligt op.

Beretningen fortsætter i uge 7.