22. januar til 28. januar 2018

Mandag den 22. januar 2018 – Sesriem til Swakopmund – Capricorn

Uret ringer kl. 5 og det tager faktisk en time med bad, pakning og rydde senge og bære frem og tilbage.

Morgenmad kl. 6, mens guiderne pakker teltene. Afsted præcist 7 ad de støvede landeveje. Vi kører stadig på et plateau – nu i ca. 1.000 m højde, men i dag skal vi jo ud til kysten.

Inden har vi dog et stop hos bageren i Solitaire – han har en bare en æblekage – inden vi rumler videre mod Stenbukkens Vendekreds.

Stenbukkens Vendekreds

Bjerge og slugter omgiver os efterhånden som vi kører nedad. Omkring 100 km inde i ørkenen ser vi vores første cyklist med fuld oppakning.

12:30 lander vi i Walvis Bay på strandpromenaden – der var både flamingoer og pelikaner og en enkelt delfin i bugten udfor – for frokost inden vi kører – 15:30 – videre til Swakopmund og vores hotel for i nat: Bon Hotel.

Vi pakker om, afleverer tøj til vask og ser lidt Australian Open i TV inden vi begiver os på vores gåben ind til byen.

Alt lukker kl. 17:30. Restauranter (gode) er svære at finde så vi lander ved kysten på fiskerestauranten “The Tug”! Ingen plads, men bliver knebet ind og taget af af elev Alec og får nogle gode fiskemenuer inden vi tager en taxa hjem.

Vores position er her:  S 22º39,895′ E 14º31,810′

Vi kørte omkring 400 km i dag og tog disse billeder.

Tirsdag den 23. januar 2018 – Swakopmund til Spitzkoppe

Uret ringer 06:30. Vi snuer videre og er først nede til morgenmaden lidt i 9. Men alt er jo klaret – bortset fra vasketøjet.

Vi er ude af røret 10 sharp og skal lige ind til byen for at købe solbriller til Agnes og hente min glemte hat i The Tug. Og så kan vi tage Strandpromenaden hele vejen hjem til hotellet.

Så er der også afgang, ca. 500 m inden frokostophold på græsplænen foran Backpackerhostel.

På vej ud af byen skal vi lige forbi Shoprite for lidt indkøb inden vi rammer B2 østud. Vi drejer fra ad D1918 det sidste stykke mod nationalparken ved Spitzkoppe. Campen ligger lige for foden af et stenmassiv og her er gammeldags “das”.

11 tager på walk til hulemalerierne med en guide fra NP. Vi sidder i skyggen af et udgået træ og italienerne går for sig selv. 5 norske jenter kommer pludselig forbi. Skægt.

Vi er nogle stykker der vil ud og se solnedgangen gennem “broen”. Var vi det rigtige sted? Men hvad gør det når Mzingeli serverer Barracuda til middag og ferskner med varm custard. Bagefter.

Alle tørner vist tidligt ind i dag. Vi skal tidligt op igen i morgen. 3 tisseture i nat. Der var også koldt ved “broen”.

Vores position er her:  S 21º50,596′ E 15º11,285′

Vi kørte omkring 120 km i dag og tog disse indtryk.

Onsdag den 24. januar 2018 – Spitzkoppe til Etosha NP – Okaukueio

Det er mørkt ½6, men til morgenmaden lysner det og solen begynder at farve klipperne.

På D1930 vejen mod Uis advares vi mod de meget giftige, men uskyldigt udseende buske.

Vi har cafestop i Uis inden vi tager C35 mod Khorisax. På vejen er der flere vejboder hvor kvinder (enker) sælger tingeltangel, men også hvor barbrystede virker som blikfang.

Lige før Outjo er der frokoststop ved en lodge inden vi kommer til Etosha NP ved Anderson Gate.

Vi slår lejr i Okaukuejo hvor de har et vandhul med lys ved aftentide. Undervejs var der lynild + styrtregn også da lejren var ved at blive sat så der er både vand på plænen og i vores telt.

Men zebraerne

ventede på os ved vandhullet.

Nu skal vi på game-tour og ser elefanter og giraffer

og hjorte selvfølgelig. Ved vandhullet i terrænet er næsehornet

på spil. Lækkert.

Inden middagsmaden går vi lige til “vores” vandhul i mørket. Der har været løvebrøl, men i stedet trompeteres der og en stor flok elefanter kommer ind fra venstre og samles omkring hullet. Mindst 30 tror vi.

Men se selv dagens billeder.

Så smager middagen meget bedre. Halv elleve er det godnat.

Vi kørte omkring 600 km i dag.

Torsdag den 25. januar 2018 – Etosha NP – Game-tour med frokoststop

04:45 begynder lejren at røre på sig så vi kan lige så godt stå op for så kan vi også nå vandhullet inden morgenmaden. Det er mørkt og kun bats rører på sig. Men efter har en stor flok zebraer slået sig ned .

07:15 er der afgang for i dag, men også start på en game-tour. Vi mødes straks af 4 giraffer, der krydser vejen. I løbet af kort tid ser vi strudser og hunløve

med en stor hanunge.

I vilkårlig rækkefølge ser vi sjakal, hyæne, oryx, springboek og stenbuk og flere fugle som vi vist må slå op når vi er hjemme.

12:45 lander vi i Halali for frokoststop. Bagefter kører vi til Etosha Pan, en udtørret sø i mange år, men den fylder 1/4 af NP.

Atter ser vi giraffer på vor videre færd. Vi ser også mørke skyer og lyn i det fjerne og mens vi kigger på en ny giraf kommer det vildeste tordenbrag jeg har hørt. Alle farer sammen, selv giraffen.

Vi slutter med “Zi”s yndlingsdyr: Cheetah’en inden vi lander på vores camp i Namutoni. En øl fra købmanden inden vi skal pakke ud og sikre teltene mod et forventet regnvejr.

Vi får svinekoteletter til vores sene middag.

Se dagens billeder her.

Vores position er her:  S 18º48,286′ E 16º56,548′

Fredag den 26. januar 2018 – Etosha NP til n’Kwazi Camp

Mod forventning kom der ikke regn i nat. Op 5, mad 6, afsted 7. Helt normalt nu.

Vi kører lige forbi et vandhul på vej ud og her er både næsehorn, løve og giraf.

Vi kører sydover mod Tsumeb og videre mod SPAR i Grootfontein, hvor de har lækre kager, inden vi tager B8 mod Rundu.

Vi er ved at være i Namibias spisekammer. Her er grønt over det hele, både sletter, bakker og bjerge og vi er stadig i 1.100 moh.

Vi passerer en karantænegrænse ved Mururani inden vi stopper under et stort træ for frokostsandwich. En del langhornet kvæg går i vejkanten og de kigger lige forbi.

Turen går videre mod og forbi Rundu til vores camp lige ved Okawango River. Vi går straks til floden og baren og et par danskere i lejet camper, der giver gode råd om Krüger i “egen” bil. Vi kan kigge lige over til Angola på den anden side af floden.

Der er også hygge i lejren og Mzingeli disker op med pasta Bolognese. Og så er der lagkage bagefter, hård men god.

Men inden skulle vi lige pakke om til Pepere Island. Vi kan kun have en rygsæk og lidt drikke med, så det hele vendes et par gange.

Vi er forholdsvis tidligt i seng. Omkring midnat er der lyn og torden, men regnen udebliver!

Vores position er her:  S 17º52,033′ E 19º54,423′

Vi kørte omkring 600 km i dag og så lidt af hvert.

Lørdag den 27. januar 2018 – n’Kwazi Camp til Pepere Island

Uret ringer kl. 5. Mzingeli har morgenmaden klar 6 og der er spist og lejren ryddet 7.

Turen går ad B8 mod Divindu, hvor vi tanker så vi er klar til at tage C48 mod Mohembo og grænsen til Botswana, som vi når 10:22. Atter en gang tjækker vi ud af Namibia og kommer ind på de hullede veje i Botswana. Grænsekontrollerne tog kun ½ time.

Via Ncamasere og Sepupa kommer vi 12:10 til Swamp Stop hvorfra “færgen” til Pepere Island afgår fra. Bussen med vores restbagage bliver stående til vi kommer retur om et par dage.

13 er der afgang i en fladbundet alubåd, der kan gå op til 22 knob. Det er en tur på 4 timer med masser af sving her i sumpen, men vores styrmand Lems kan det der, hvad enten der er bredt eller smalt. Og han spotter både fugle og krokodiller og flodheste, selv på land, og styrer gennem selv de smalleste kanaler i høj fart.

Lige efter landingen er der velkomstmøde med gode råd og advarsler og luxusindkvartering med rigtige dyner.

Nogle går en tur med en guide inden middagen, andre slapper efter et godt bad.

Polenta + kød er middagen – altid for rigeligt så jeg levner; men godt.

Efter ar have set fireflies og hørt klokkefrøer sover vi godt.

Vores position er her:  S 18º54,927′ E 22º32,703′

Vi kørte omkring 200 km i dag.

Og vi sejlede i 4 timer og vel omkring 50 sømil.

Og fik også taget en del billeder.

Søndag den 28. januar 2018 – Pepere Island – Walks og kanotur

Vi har næsten fri i dag. ⊂: Vi kan sove til 6. Et godt bad i naturen og vi er klar til kaffe og beskøjter inden vi skal på walk hvor vi ser spor fra elefant og flodhest og også efterladenskaber. Guiderne fortæller levende.

Mellem sivene ligger kanoerne klar med stagere. De skal føre os – 2 i hver kano –  gennem sivskovene over til en anden ø hvor der er kvæg og zebraer og løvespor og pølsetræ med bier i og “magnetic” ants, der styrer boerne efter den herskende østenvind.

Vi bliver staget tilbage igen af Coca* til det helt store brunchbord m/hjemmebagt brød.

Og så har vi 5 timers siesta inden vi har en ny walk på vores egen Ø.

Det skyer til og lidt regn kommer også, så solnedgangsturen i båd bliver til en flodhestetur ude på den brede del af floden. Helt OK.

Mzingeli tryller som vanligt og så er der marshmallows til dessert som vi selv skal riste over bålet. Det lykkes ikke altid.

Men lidt fællessang blev det da til.

Vi fik også taget billeder i dag, men 21:15 er det godnat.

*Coca drak direkte af flodens vand, alt incl. Gad vist hvordan det smagte. Nok ikke godt for vores maver.

Sidste uge i Africa starter her.