2003-03-13 – Sydney Harbour Bridge

Hej atter engang

At rejse er at leve sagde H C Andersen og vi er helt enige.

Når vi rejser er det ikke for at gå på museer, men for at se ting, natur, byer, seværdigheder (hvordan de så defineres) men nok mest for at indsnuse stemninger, leve os ind i det miljø der omgiver os, få den der specielle følelse af at være en del af det samfund der omgiver os, så godt det lader sig gøre som luksusturister.

Australien og New Zealand passer os helt fint i den sammenhæng, sproget er forståeligt og vi kan gøre os forståelige, mentaliteten med ‘no worries mate’ er lige i vores ånd og tempoet er virkelig behageligt.

Og så hjælper klimaet jo også en hel del når det er T-shirt vejr ved midnatstid.

Men tilbage til den rå virkelighed fra i mandags, det var indkøbsdag og det fungerer normalt på den måde at Agnes trækker mig rundt i butikker et par timer for derefter at opgive mig og efterlade mig på en kaffebar. Der sidder jeg så diverse kopper kaffe og et par kager, indtil Agnes vender tilbage for lige at høre min mening om et par essentielle indkøb – og så er den dag gået.

Så er det altså skæggere at gå på papegøjejagt i Botanisk Have. Vi ved de er der de der farvede fugle, men ikke hvor og hvornår så vi dasker rundt i dejligt solskin indtil de pludselig flyver om ørerne på os, men de skal også holdes stive for de er hurtigflyvere.

Den seneste seværdighed i Sydney er fra 1998 og er en tur op over Harbour Bridge, 132 m over vandet. Vi troede det ville være en hård tur, men det går faktisk stille og roligt, men hvilken udsigt over hele havnen, der næsten breder sig 10-20 km på hver side. Hele turen tager 3-3 1/2 time, men så er vi også blevet både alkoholtestet m.m.m. inden vi bliver sluppet løs i 12-mandsgrupper med guide.

En anden god ting de har herude er taxier. Ikke de sædvanlige, men bådtaxier så nu vi lander i en eller anden bugt og ikke gider gå selv prajer vi bare sådan een og vi er hjemme ved operahuset på nul tid og kønt er det tilmed her om aftenen.

Den sidste seværdighed der lige skulle paa lystavlen var Bondi Beach – et must i Sydney – så hele dagen har vi ligget på stranden og er blevet branket paa alle sider og set på surfere og tjekket strandsild ud – det var vist nok mest mig.

Alle dage har vi spist et solidt morgenfoder på hotellet omkring 9-tiden og så har vi faktisk kunne holde hele dagen enten til en sen lunch omkring 3-tiden eller en tidlig dinner omkring 6-tiden mens der stadig var sol på.

Det har virkelig været en god afvikling af dagene for 3 måltider om dagen kan vi altså ikke holde til.

Det er torsdag aften hernede nu – klokken er 21 – og vores sidste aften i Sydney og herude i det hele taget.

Vi skal til at pakke og tjekker ud i morgen tidlig, men vores fly går først 22.25 i morgen aften så vi har endnu en hel dag at nyde og det håber vi også alle vores lyttere i det gamle land gør indtil vi ses igen.

De sidste feriehilsener fra

Agnes og Flemming der pt bor i The Rocks, Sydney

Her kommer næste mail til hjemlandet.