2006-03-01 – Snowy Mountains ahead

Hej alle sammen

Så er vi nået til et frokoststop i Cooma på vej mod Snowy Mountains, som vi skal over i morgen.

Vi er absolut begunstiget af det gode vejr. Sommeren hernede har været 1,5 grad varmere end snittet og rainfall meget mindre end normalt.

Men i dag er det jo den 1. marts og efteråret begynder sagde de i fjernsynet.

Vi kom nede fra overskyet men varmt ved kysten og på det første kravl op til de 1.000 meter ramte vi skyerne og kunne ikke se en hånd for os og alle de lookout’s vi kørte forbi var bare helt til grin.

Men ikke så snart vi havde nået plateauet forsvandt alt som dug for solen og vi er nu oppe i varmen med en hel blå himmel i 800 meters højde.

Vi har den sidste uge kørt i et område som vi også besøgte for 10 år siden. Vi har været nogle af de samme steder men også nogle helt nye og vi har i hvert fald boet andre steder.

Vejene vi kørte kan vi selvfølgelig ikke kende igen, men også byerne har forandret sig meget på 10 år og det er kun enkelte “must” steder som vi kunne nikke genkendende til.

På vej fra Philip Island måtte vi bade i Sydhavet, ikke bare een gang men 2 med bare 30 km mellemrum. Her var bølger og strøm større end Vesterhavet, så vi skulle lige passe på, men varmt og lækkert var det.

Første “must” sted var Paynesville med øen Raymond Island lige overfor – et Koala sted hvor vi så masser i fri natur og også een med en unge i pungen. Til gengæld fik vi næsten hold i nakken af at kigge efter dem for de sidder altid gemt allerøverst i træerne og de er høje.

Vi kom selvfølgelig lige midt i deres årlige Jazz-festival – noget vi ellers prøver at undgå – og så er alt jo næsten altid optaget og kun det dyre tilbage.

Sådan var det også her. Og vi skulle være her 2 nætter havde vi planlagt. 180 dollars pr nat måtte vi give, men så fik vi også en lejlighed i 2 etager med det hele og 2 altaner med udkig over havnen og Raymond Island.

Men dagen før havde vi heldigvis boet meget billigt.

Vores næste dyre sted var Gipsy Point hvor vi kom lige til spisetid for både kænguruer og papegøjer og udsigt over Mallacoota Inlet. Også her var det en hel lejlighed med Spa og opvaskemaskine. Normalt er vi ikke til at bruge alle de der faciliteter, men Spa’en skulle vi da lige benytte.

Men egentlig kan vi bedst lide de mindre familiemoteller med rimelige priser men også gerne med udsigt og sådan et fandt vi de sidste par nætter i Bermagui lige overfor vores badestrand som vi ikke fik benyttet sidst vi var her.

Det er en lille beskyttet bugt hvor dønningerne fra Stillehavet kommer ind. Megen svømning bliver det ikke til men leg i bølgerne, der har en fantastisk kraft at du bare bliver væltet omkuld – det er skideskægt – så det skal prøves flere gange.

Langs kysten har vi kørt i meget regnskov afvekslende med bakket land.

Nu er det bakkerne og markerne der har taget over, men der er fabelagtigt smukt over det hele. Dertil solskin og sommer og milde til varme og meget varme temperaturer – i dag er vi et sted sidst i tyverne.

I dag stopper vi inden vi når de rigtige bjerge så vi kan sunde os inden den barske tur over og selvom det kun er 150 km så kræver kørsel på snoede veje fuld koncentration.

Vi hører sikkert fra OS igen når vi når den anden side.

Vi håber i er rigtig misundelige for det har i grund til at være.

Knus og kram til jer alle sammen fra Australiensfarerne med håb om at i står kulden ud i DK og N

Se lidt billeder fra kystlandet her.

 

Her kommer næste mail til hjemlandet.