2006-03-28 – Melbourne

Hej alle sammen

Ringen er nu sluttet og vi er efter 5 uger tilbage hvorfra vi kom.

Vi har i de 5 uger kørt knap 5.000 km i det S/SE hjørne af Australien i et meget passende tempo belært af vores tidligere ture down under og vi har også fået god inspiration til den næste.

Vi har tidligere været i Melbourne for 10 år siden med enkelt overnatning, men denne gang har vi 3 og bor på 8. etage med udsigt over Yarra River.

Commonwealth Games sluttede i søndags og i går hvor vi ankom var der så afsluttende THANK YOU Parade, som gav os lidt problemer på vej ind i byen.

Vejret er usandsynlig godt for årstiden og vi har nu sol og sidst i tyverne i en på en gang larmende – biler, toge, sporvogne – og smuk by langs floden.

Som den sportsby den er er næste begivenhed – Melbourne Grand Prix, racerbiler altså – allerede ved at tage form og starter sidst på ugen.

Vi har lige spist en lille fiskefrokost med en øl til, det blev 13,50$ pp.

Til sammenligning så har diskussionen i TV på det seneste været indførslen af en ny lov på arbejdsmarkedet. Jeg har ikke fundet ud af detaljerne, men de eksempler på lønninger de gav og de ekstra markante ulemper det kan give for arbejderne lyder ikke godt. Lønninger for eksempelvis ekspedienter, slagteriarbejdere og lignende var på 15 til 17$. Skattesystemet kender vi ikke, men vi har i 5 uger købt ind til det daglige brød, spist og drukket helt almindelige steder og vi synes altså at helt almindelige varer er ret dyre. Endda selvom der ikke er MOMS på fødevarer.

Vi havde kun et par dages tur til Melbourne og da vi forlod Apollo Bay kørte vi indlands igen for at gå på “Tree Top Walk” hvor vi via gangbroer gik i trækronehøjde mellem 25 og 50 meter oppe. Det var helt spændende at se det hele sådan lidt fra oven.

Til gengæld var vi på den snoede Great Ocean Road lige blevet overhalet af en motorcykel og så var det ikke spændende at komme forbi en motorcykelulykke lige efter den var sket og den gav en nok helt naturlig down periode så vi ændrede planer for det næste stop. Heldigvis er det den eneste vi har set på turen og vi har jo kørt en del.

Vi havde egentlig regnet med at tage et par ture ud fra Melbourne men det gode vejr og byen og floden får os til at blive og vi prøver at opføre os som turister, slentre lidt langs floden, gå i Botanisk Have, måske Akvariet hvis det bliver for varmt, tage en bådtur på Yarra, Agnes vil nok købe lidt ind og så skal vi iøvrigt spise Græsk i aften og slutte af med Sushi i morgen aften.

Og det var så den tur.

Torsdag eftermiddag kl. 17:40 lokal tid skal vi lette hernedefra.

Og hernedefra sender vi også den måske sidste hilsen til familie og venner.

Lidt indtryk fra Melbourne kommer her.

 

Her kommer næste mail til hjemlandet.