2003-03-06 – Auckland igen

Hej igen allesammen

Så er vi tilbage i Auckland her torsdag middag og desværre flyver vi ud allerede kl. 6.25 i morgen tidlig så det er noget med op kl. 4.

Sidst vi hørtes ved var fra Paihia i Bay of Islands.

Herfra tog vi videre sydover via Whangarei, der ligge midt inde i landet men har en havn alligevel – vand kalder på os alle steder.

Så vi kikkede lige lidt på kortet og fandt Ruakaka, det så ud til at ligge ved vandet. Og det gjorde det. Det er nok også derfor vi ikke kan finde de helt billige moteller – vi vil jo både bo rimeligt, have udsigt og så helst til vandet.

Her var vand. Her var rigtige gode surferbølger. Her var den lækreste hvide sandstrand – de er ellers tit brune eller sorte og lidt grove i sandet.

Et besøg i bølgerne – vi stod der bare – viste det kick som surferne må have når de leder efter de store bølger. Det gjorde vi også og vi var som børn igen når bare den største og kraftigste væltede os omkuld i vand og skum og sand.

Sådan nogen kan een ikke forlade så vi blev her lige 2 dage nu var var igang.

Men vi er ikke gode til lediggang så næste dag fik vi endelig vores golfdag paa Mangawhai banen som vi tidligere havde set i regnvejr.

Det blev en lækker varm dag hvor Agnes gik OK i 26 point for de indviede og hvor jeg gik sølle 17 – de fleste hjem, jeg skulle nok lige vænne mig til de lånte køller eller sådan noget.

Men ellers var det bølger morgen og aften og grill i solnedgangen og morgenkaffe på altanen med havudsigt.

Men alt får ende og som rodløse væsner søger vi videre i vores færd paa søgen efter det eneste saliggørende.

Hvad med endnu et hav. Som sagt så gjort. Vi forlader Stillehavet og søger atter mod vest til Tasman Sea til Muriwai hvor vi camperede i 1999.

Campingpladsen har ikke fået bygget nogen cabins siden sidst men vi finder for første gang et logi i et privat hus tæt ved kysten.

Det er lidt mærkeligt at komme indenfor i et privat hus – vi har prøvet det i Frankrig, men alligevel. Vi er stille på en lidt anden måde, passer nok lidt bedre på og sådan noget. Men hyggeligt og virkelig flot og gennemtænkt og hyggeligt var det. Og så blev der serveret morgenmad – til os der er vant til at brænde brødet selv.

Herude har de Gannet kolonier – en speciel mågeart – som har bredt sig fra en ø ud for fastlandet og efterhånden ind på kysten. Vi har tidligere set den i november hvor de lå på æg, men nu var ungerne store og vi er vel i uge 10 nu og i uge 15 sendes ungerne af reden så de stod og foretog vingeøvelser – vi ville vel kalde det push ups – inden den store tur. Og det er en stor tur.

De bliver sendt helt alene af sted på en 2.000 km tur til Australien og kun ca. 15% kommer tilbage. Vi andre tager flyveren – de skal selv. I perioden op til deres flyvetur har de aldrig forladt redepladsen, aldrig været ude at fouragere selv – det hele skal de lære ad naturmetoden og så på een gang.

Det er fantastisk.

Vi andre forlod Murawai i morges i vores 4WD med indbygget musik og det hele og kørte de sidste 56 km ind til MAUI for at aflevere bilen og sidder nu i Americas Cup City under afvikling – alt er ved at blive pillet ned nu.

Så i stedet for at sidde her går vi ud og gør byen.

Og i aften skal vi have festmiddag: Sushi og Chardonnay på vores altan med udsigt over havnen på et af byens meget dyre hoteller.

Vi snakkes ved en anden gang

Hils alle omkring jer fra

Agnes og Flemming på tour

Her kommer næste mail til hjemlandet.