2003-03-16 – NZ & AUS 2003 – Epilog

Hej for sidste gang

Det er fredag morgen afrejsedag.

Kan vi tage en bedre afsked med DOWN UNDER end færgen fra Circular Quay til den anden ende af havnen til den berømte ‘Doyles on the Beach’ fiskerestaurant hvor vi får et bord på balkonen med tæerne næsten i vandkanten og den flotteste udsigt over Sydney Skyline. Vi har aldrig siddet et flottere sted.

Vi starter lige med et dusin østers og går så ellers over til sværdfisk og John Dory fisk og til det hele nyder vi deres egen ‘Endless Summer Chardonnay’.

Men det hele får jo en ende. Og selv om vi bagefter kan gå og soppe i vandkanten resten af dagen skal vi have færgen tilbage igen.

Bagagen hentes på hotellet – vi har allerede sendt en pakke på 10 kg med båd til DK – og med den mest humørfyldte Airport Express chauffør tager vi turen gennem fredag aftens ‘rush hour’ ud til Intenational.

Vi er i god tid og forbereder os mentalt på, at nu er det ved at være slut – prøver at få armene ned – og så også på, at vi har over et døgns flyvetur foran os.

22.10 sætter vi kursen mod Singapore hvor vi efter 8 timers flyvning ankommer midt om natten til en død lufthavn og det eneste vi kan gøre er at gå lange ture for at stabilisere blodomløbet.

Desværre er der ‘arbejd efter reglerne konflikt’ i Belgien og det får os forsinket et par timer i afgangen herfra.

De næste 14 timer er det så kurs London og med lidt afveksling af ‘Die Another Day’ og ‘Two Weeks Notice’ og søvn og mad summer vi afsted over det meste af Asien og gamle Sovjet.

Vi ved allerede undervejs at vi vil få problemer i London for vi kan ikke nå vores ordinære fly, men vi har vist haft større problemer.

London Heathrow – undgå den hvis du kan – først cirkler vi rundt en halv time og da vi endelig kommer ned cirkler vi rundt i 3 kvarter for at finde en gate hvor vi kan komme af.

Det er meget skægt, men flyve i 14 timer er helt OK, men køre rundt på jorden i 3 kvarter – det er altså enerverende – det er nok noget med forventningen om at nu er vi der og det er vi altså ikke alligevel.

Nå men en sød guide tager hånd om os et stykke af vejen og vi får særbehandling med privatchauffør fra terminal 4 til terminal 1 hvor vi skal have fundet et fly vi kan komme hjem med.

Undgå Heathrow hvis du kan. Der er totalt virvar alle steder hvor du skal igennem sikkerhedstjæk – og der er sikkert allerede panik over en mulig krig i Irak.

Vi bliver ombooket til et fly 14:50 i stedet for vores normale 12:10 og så er det helt rart at der et par steder i verdenen foruden Kastrup er særlige lounges for Diners Club kunder – vi er sådan nogen – og det giver jo adgang til bløde sofaer, kaffe og snacks og whisky og cognac og vin og… alt sammen gratis.

Og det bliver bedre da vi kommer til gaten for af en eller anden uvis grund – et sødt smil fra Agnes måske – bliver vi opgraderet til BUSINESS Class på flyet og det er der een spiser af rigtigt porcelain og får champagne.

Vi er i Kastrup kl. 18 og så er det bare at hente bagagen og klare tolden, men vi mangler lige et stykke. Hen og beklage os en lille smule og de lover at kigge efter det og ringe når hvis såfremt osv…..

Vi griber resten og ‘halser’ mod tog og taxa og 20:00 dut er vi tilbage i den vante trummerum på Gøgevang 57 i Hørsholm.

Vi siger tak til alle der har sendt os et par ord undervejs.

Men nu lukker vi denne mailbox for denne gang og fremover nås vi på vores sædvanlige.

Agnes og Flemming siger tak og farvel