2012-06-13 – Hjemme igen

Da vi planlagde vores tur var vi forberedt på det værste.

Selvom vi prøvede at følge årstiderne rundt i Australien, ved at gå fra det tempererede syd til det tropiske nord, var vi klar over, at det var en usikker periode.

Vi vidste også, at vi let kunne have 35 grader om dagen og frost om natten, når vi var indlands i troperne.

Men som på alle vores andre ture til Australien, har vi været heldige hele vejen rundt.

For nogle dage siden havde de storme og floods i NSW og omkring Goldcoast i QLD, og orkan i Perth i WA.

Vores sidste dag i Australien, skulle have været en aften i Darling Harbour til en Jazzfestival, men netop den dag valgte vejrguderne at hælde 100 mm regn ned over Sydney – det værste i 5 år i juni, så vi blev på vores hotel ved lufthavnen.

Selv Townsville kunne vi ikke forlade uden dramatik, da hele lufthavnen måtte evakueres på grund af en brandalarm, netop som vi kom. Det var heldigvis falsk alarm.

Efter 30 timers rejse fra Sydney til Hørsholm, er vi nu hjemme, og kan kun se tilbage på endnu en skøn, spændende og oplevelsesrig tur Down Under.

Rejsen fra Sydney til London var en sand fornøjelse, vi fløj i en Airbus A380, den i 2 etager. Flyet var næsten lydløst og var opdelt i sektioner og det var 4 – 5 indgange til flyet, som også var opdelt i adskillige sektioner, så det føltes ikke så stort som det var.

Det bedste var, at man kunne vælge imellem omkring 100 film, og at man kunne høre lyden på filmen tydeligt, fordi maskinen var så støjsvag. Landingen i London var absolut i særklasse, vi kunne næsten ikke mærke, da hjulene ramte jorden – fantastisk.

Vi kan absolut anbefale alle, at prøve en Airbus A380, og selvom det sikkert var den sidste tur til Australien, kan man jo aldrig vide.

Vores egen planlægning og samarbejdet med Troels fra Risskov Travel virkede perfekt, og alt klappede fra første til sidste færd.

Vi kom ikke helt rundt som vi gerne ville – kom ikke til Tom Price i WA – men der skal jo altid være noget til næste gang.

Men vi fik forankret nogle gamle bekendtskaber i Sydney og Perth, og knyttet nogle nye på vores Kimberley tur.

Og hvis I spørger os om turen har været et eventyr, svarer vi et klart og rungende JA.

Grunden til, at vi tog af sted i marts var også, at jeg (Agnes) var gået på pension den 20. marts, og at vi begge ønskede at trække en streg ”i sandet”, for at kunne starte på en frisk og ny hverdag sammen, nu hvor vi begge er pensionister.

Vi kan absolut anbefale alle, der går på pension at tage en rejse i minimum 4-6 uger umiddelbart efter. Det giver virkelig en mulighed for at ryste hverdagen af sig, og at starte på en helt frisk.

Godt nok drømte jeg den første måned et par gange, at jeg skulle søge et nyt job, fordi jeg havde sagt op i AES.

Men NU – er jeg helt klar over, at jeg har min fulde frihed, og det er altså ikke så ringe endda.

Tilbage er kun at sige tak for denne gang, og for at I ville kigge med.

De allersidste billeder kommer her: 2012-06-13 – Hørsholm

 
En kærlig hilsen til alle fra

Agnes + Flemming
hjemme igen