2012-05-03 – Perth og Rottnest Island

Vi blev modtaget med åbne arme i Perth af vores gamle rejsefæller – Val & Patsy – fra Cape York turen i 2009.

Vi fik en lille introduktion – køretur med Patsy – til hvad vi kunne foretage os i Perth og omegn.

Første aften var en gammel ven af huset samt en af deres sønner og dennes kone inviteret til middag – så det var en rigtig hyggelig familievelkomstmiddag.

Næste dag var vi på tur i Kings Park – både en botanisk have, et uberørt bushland og et historisk sted – og vi var på en guidet walk over det historiske emne. Desværre kunne vi ikke nå at gå en tur i den uberørte del af Kings Park. 2/3 af parken er oprindelig bushland, vi kiggede kun lidt ind og tog nogle få billeder.

Kings Park er den største storbypark i verden, Central Park i New York er meget mindre. Kun parken i Toronto i Canada, kan næsten være med.

Nogle kloge mennesker besluttede fra starten af bosættelsen i Perth i 1829, at området skulle fredes.

En helt fantastisk beslutning at tage på det tidspunkt, og derfor kan man løbe eller gå gennem helt uberørt natur, der grænser lige op til centrum i Perth. Tænk at man på 5 minutter kan være ude i den vilde uberørte natur. Kings Park er en fantastisk park.

Se billederne fra 2012-05-03 – Perth

Og så måtte vi selvfølgelig også lige en tur ud til kysten ved Fremantle og besøge deres Maritime Museum herude.

Den sidste aften så vi en sød australsk film: Red dog. En film lavet om en hund, der levede i det nordlige Western Australia. Filmen var rigtig sød og meget australsk – og autentisk – ifølge Patsy, der har arbejdet i det område – og der er rejst en statue af hunden i Dampier – desværre ligger det i vores plan at køre i en bue udenom på vores vej til Broome.

Da vi forlod vennerne i Perth, kørte vi 30 km nordpå til Hillarys Boat Harbour, hvor vi skulle nå 9:45 færgen til Rottnest Island. En tur over på omkring 45 minutter.

Vinterfartplanen var lige trådt i kraft den dag, og det var dagens sidste afgang – derfor skulle vi så tidligt af sted – lige midt i morgenmylderet.

Vores logi På Rottnest Island var selvfølgelig ikke klar før kl. 14, ventetiden benyttede vi til en bustur rundt om øen, så vi var forberedt til vores cykeltur rundt om hele øen næste dag. På Rottnest Island er der ingen private biler, så al trafik foregår med bus, cykel eller til fods.

Normalt lever vi rimeligt enkelt, når vi er på tur. Står normalt selv for vores mad, fordi vi godt vil vide, hvad vi ”putter i munden” og dels kan lide at bruge de faciliteter der er omkring os, som den grill der var indbygget i vores campervan.

Men når det skal være, så spenderer vi også det der skal til.

På Rottnest Island bor vi lige i strandkanten.

Pelikanerne sidder på pælene lidt ude i vandet og netter sig.

Vi har hele tiden kunnet se Perth’s skyline, men her ved aftenstid er det lysene både i Fremantle og Perth vi kan se.

Det er 1. maj og vores 30 års bryllupsdag.

Vi købte mousserende Shiraz hos vores lokale Liquorstore, og kørte op til fyrtårnet på vores lejede mountainbikes. Proppen sprang ud over det Indiske Ocean, mens solen var ved at gå ned i vest – som den jo altid gør.

Et par Quokka’er kom på visit deroppe, og prøvede at hugge nogle af vores jordbær. En Quokka er en mini wallaby. De er i absolut miniformat og ret søde. De findes kun på Rottnest Island.

Hjemturen foregik over stok og sten med en champagneflaske i den ene hånd, og styret i den anden og her i skumringen, var Quokka’erne rigtig kommet frem. De er både lidt sky og nysgerrige, og så kan de pile af sted, hvis de bliver forskrækket.

Se noget dyreliv her 2012-05-03 – Dyreliv

Grillen holdt for, og vi kunne sidde ude ved 20-tiden på vores balkon og spise grillbøffer og drikke en god Shiraz.

Dagen efter, skulle vi cykle hele øen rundt – en tur på omkring 25 km – rimelig enkelt skulle man synes, bortset fra at øen er rimelig kuperet, at det var ret varmt og der var en strid vind fra NØ.

En badetur på den sidste del af turen gjorde rigtig godt.

Se billederne fra 2012-05-03 – Rottnest Island

Vi skal med 8:15 færgen tilbage til Hillarys, så vi skal tidligt op igen igen. Men så kan vi nå nordligere end planlagt, og måske tage en ekstra overnatning.

Det vil tiden vise.

Hilsen fra Quokka øen og fra

Agnes + Flemming

Her kommer næste skriv hjem.