2009-11-04 – Lindeman Island-mail

Kære familie og venner

Vi har nu kørt rundt i Australien i en måneds tid.

Derfor er vi taget på ferie på Lindeman Island, hvor vi i 6 dage ikke har forpligtelser af nogen art bortset fra at træne vores golfsving inden vi skal møde vores australske ægtepar i Sydney til en lille match på deres bane engang i december.

Min = Flemming fødselsdag holdt vi ved Horseshoe Bay i Bowen. Vi var der i 1996 og havde bare et stemningsfuldt ophold der. Det er altid vanskeligt at gentage en succes, men vi må sige, at det overgik vores forventninger. Selvom vores gamle motel var omdannet til et moderne hotel, så lå der lige ved siden af et hyggeligt resort med udsigt og direkte adgang til stranden og vi fik os nogle gode havbade lige inden ”stingersæsonen” heroppe i det tropiske.

De seneste dage inden Lindeman opholdt vi os på turiststedet Airlie Beach. Det var herfra vi i 1999 var på sejltur på Great Barrier Reef og vi var lige nede og gense vores gamle skude Coral Trekker.

Dette er ikke en gourmet vintur som i 2006, men vi sluttede opholdet i Airlie Beach med middag i den lokale sejlklub hvor vi fik en superb ”lamb rack” og en skøn vin fra Wirra Wirra i McLaren Vale området.

Vi er nu inde i ”stinger” sæsonen, og det har været noget af et problem at have et helt ocean med azurblåt vand lige uden for døren uden at måtte bade i det. Ikke fordi det er forbudt, men fordi det er livsfarligt. Alle strande er udstyret med beholdere med eddike, som er et af de stoffer der hjælper mod nærkontakt med disse ”brandmænd”. Hjemme er det rimelig nemt at se brandmænd – de er larmende røde at se på og tit ret store. Nogle af disse stingers er glasklare med en 1 cm stor krop og meterlange tentakler og de brænder ikke bare men rammer også nervesystemet og det er den farlige del af det.

Men her på Lindeman er vi så langt til søs, at de ikke anser, at der er nogen fare fra stingers. Højvandet indtræder omkring kl. 11 og 23 og da der er meget stor forskel på flod og ebbe herude, så er her selvfølgelig svømmepøle, men det er skønt at bade ved højvande – vandet er absolut perfekt. Men vi holder os mest til golfen.

Når vi kommer tilbage til fastlandet vil vi efterhånden være så langt sydpå, at stingers ikke længere vil være et problem og det glæder vi os til – så skal vi ud at ”mavesurfe” på nogle gode dønninger.

Og apropos golfen, så var vi mandag ude på den første runde her på øen – en 9 hullers par 36 bane for de indviede – det blæste godt, så scoren blev ikke så god og boldforbruget for stort, ikke mindst fordi banen ligger højt og til tider bliver et godt slag bare dårligt, når bolden løber af fairway og ud i noget højt meget tørt græs. Men vi lærer banen at kende og skal nok kommer efter det de næste dage.

Vi spiller golf hver dag fra morgenstunden og om eftermiddagen daser vi velfortjent i liggestole ved poolen og får cocktails. Mad og vin + drinks er nemlig med i den pakke, vi selv har strikket sammen her, og det kan anbefales, det er god mad og vejret er skønt – 24-25 grader døgnet rundt – vi er på et ClubMed resort og udover os er her næsten udelukkende australiere. Dem vi har talt med, har alle sammen sagt: ”How did you find it”.

Tak for mails og for lykønskninger med de 66 år – det var dejligt at høre fra familie og venner.

Vi sender denne gang nogle billeder fra vores passion. Fx udsigt fra 8. green, et 132 m par 3, og en modig Flemming, der leder efter en bold på afveje (tænk at han tør) efter denne advarsel, der står på en del af hullerne. Og til sidst et billede af os i en afslappet stemning ved stranden.

Kærlig hilsen

Agnes & Flemming

Men alle billederne fra Lindeman Island kommer her.

 

Her kommer næste mail til hjemlandet.