1999-11-03 – Darwin

Vi er nu tilbage fra outback’en på luxushotel her i Darwin.

I morgen går det videre til Ayers Rock.

Siden sidste mail har vi besejlet det stote stille ocean – inderfor Great Barrier Reef – på et ægte Barefoot Cruise på en gammel skonnert. Barefoot i mere end én forstand – storetåen fik rigtig frisk luft i en hel uge.

Den første del af turen var vi 15 ombord – til sidst kun 9 foruden besætningen selvfølgelig og så Captain, den kæreste hvide Kakadu parrot.

Hvad får én tiden til at gå med ombord – såmænd spise, sove, drikke rom og cola og så selvfølgelig snorkle mellem koraller og fisk – aldrig har vi set så mange fisk i så mange fantastiske farver – det var jo altså mest Agnes for vandskræk Flemming kan ikke lide det dybe vand – men han var der da.

“No worries mate” er det nye udtryk Down Under – og det betyder bare det hele – brug det i flæng – også når der rigtigt er brug for det og hernede for øjeblikket er det bare NO WORRIES MATE.

Hvordan drikker du rom og cola, meget let, tag en dåsecola – hæld en god del i vasken og kom så 2 mål rom i – så er den bare klar – og du spilder ikke ombord på en båd.

Det er aften i Darwin og 27 grader ude, men skidekoldt inde pga aircondition, en gang imellem kunne vi ønske, at de havde opfundet det udendørs også, det har været mindst 35 grader i dag.

Det var det også på sejlturen dag og nat men mest i vores lille lumre kahyt under dæk, så det var helt rart at komme op om morgenen.

Vi fik ikke sejlet meget med sejl for det var altid vindstille, men vi prøvede me alle kludene også råsejl fra 23 meter høje master – det var kun besætningen der var helt deroppe.

Den bedste aften ombord var faktisk da vi lå på et rev – du kunne kun se vand til alle sider – midt ude i oceanet og fuldmånen lyste ned over os alle sammen.

Aftenen før min føsda gav jeg champagne før middagen og næste morgen på selve dagen havde kokken ombord bagt fødselsdagskage til mig – uhm lækkert og det var alt maden også – let og lækkert, men jeg tror ikke vi tabte os.

Er der for øvrigt nogen der har James Bond – You only live twice – i billigbogsudgave for jeg kom kun til side 123 inden vi skulle fra borde igen.

Det værste udtryk ombord var OUTCH når vi kom til at træde på et rigtig varmt sted på dækket eller når vi satte os på et messingbeslag. Der var mange Outch i den uge.

Den rigtige føsda blev holdt på Pier Nine i Brisbane – Lise og Claus kender den – og det var en god fisk vi fik der.

Der er jo altid ventetid i lufthavnene og  Brisbane – på vej til Darwin – fik vi lejlighed til at observere de fine damer med hatteæsker, der skulle til Melbourne Cup – hestevæddeløbet af den bedste slags med heste fra hele verden – de har ikke vist andet i TV hele ugen.

Selv Østtimor er gledet i baggrunden men vi så godt nok en hel del militær og fly fra US Air Force i lufthavnen i Darwin. Men vi har ikke fulgt med i hvordan det står til.

Kakadu National Park Turen er overstået, men følger ved en senere lejlighed.

Håber alt står vel til i gamle Danmark.

Kærlig hilsen fra os begge to, der skal op kl 03:30 i nat og videre derudaf.

Agnes & Flemming

 Her kommer næste mail til hjemlandet.