2012-04-29 – Melrose til Adelaide

Melrose ligger lige for foden af Mount Remarkable i National Parken af samme navn.

Allerede da vi var ankommet og landet, gik vi lige en lille Nature Walk på 1½ times tid.

Vejret skulle blive køligere og mere ustadigt i SA, så vi nyder alle de aftener vi kan spise udendørs. Det er ret hyggeligt, at sidde ude i mørket og dinere. Især når der fra Bush Camp’en på den anden side af Creek’en lyder lækker guitarspil og sang.

Morgendagens udfordring er Mount Remarkable. Vi bor omkring 400 meter over havet og toppen af bjerget – The Summit – er 995 meter over havet.

Vi skal bestige det.

Der er 6,1 km’s vandring derop med en stigning på 600 m – og så er det tilbage igen. Samme vej. En smal stenet sti med bratte fald mod afgrunden fører derop. Der er gode udsigter det meste af vejen, men det vi mest har travlt med, mens vi går, er stiens beskaffenhed. Så udsigten nydes, når vi laver et lille pusterums- eller fotostop. Trods køligheden har vi ingen problemer med at holde varmen. 2 kænguruer hilser os på toppen. Hvad de laver her ved vi ikke, og de havde i hvert fald ikke ventet at se os.

Foruden os selv, var der kun 6 andre bjergbestigere på trail’et og en enkelt løber.

Billeder fra vores ”bjergbestigning”: 2012-04-29 – Adelaide – Mt Remarkable

Vi er på vej sydover, og det er helt naturligt at køre gennem Clare Valley. Vi har været her før – oven i købet boet her – og det er en rigtig dal med vinmarker på skråningerne. De fleste andre steder hvor der dyrkes vin hernede, er det på store flade marker så langt øjet rækker.

Og så er her rigtig kønt i Clare Valley, selvom det begynder at regne, lige da vi ankommer. Det regnede også det meste af natten og næste formiddag med.

Internetadgangen i SA har ikke været særlig effektiv, og det er den heller ikke i Clare. I det lokale Informationscenter – sådan ét er der i næsten hver by eller flække – har de gode råd. Tag på biblioteket, der kan du også bruge din egen computer. Så nu har vi fået adgang til internettet på alle biblioteker i SA. Så kommer I til SA i den kommende tid så er adressen: c17.x0187887395 og koden: voss22. God fornøjelse.

Vi har selvfølgelig været lidt ude for at smage på vin, nu vi er i et vindistrikt, men vi skal jo snart ud at flyve, så vi har ikke kunnet købe vildt ind. Kun en flaske ”portvin” er det blevet til.

25. april – ANZAC Day i Australien og New Zealand – vi oplevede det i NSW i 1996.

Det er mindedagen for det store slag ved Gallipoli i Tyrkiet i 1915. Og er blevet mindedagen for alle de faldne i de 2 verdenskrige, Koreakrigen, Vietnamkrigen og alle de konflikter hvor australske soldater er omkommet – Østtimor, Somalia, Irak, Afghanistan.

Australien har virkelig gjort en indsats for freden i Europa. Vi deltog i eftermiddagens mindehøjtidelighed i Watervale – en lille flække – i Clare Valley, som i dag har 293 indbyggere. Her mistede 13 livet i 1. verdenskrig og 7 i 2. verdenskrig, og vi kan godt forstå, at de på skriver: ”Lest we forget” på kransene.

Hele byen var der – og så os 2.

En meget bevægende oplevelse – også fordi det i dag ikke alene handler om noget, der skete for knap 100 år siden – men også fordi der stadig er konflikter, hvor nutidens unge deltager med livet som indsats.

Pastoren – Ray – kendte os jo ikke, og han kom selvfølgelig hen for at høre hvem vi var, sammen med sin kone Georgina.

Om 3 år er det hundrede år siden slaget ved Gallipoli fandt sted. Australiere vil valfarte til Anzac Cove ved Gallipoli. Men da der ikke er sengepladser til alle, er de begyndt at chartre luksuslinere i Middelhavet, så de kan bo på dem og ligge ud for kysten der.

2012-04-29 – Adelaide – ANZAC Day

Det har været helt rart at køre med sit eget hjem på ryggen den sidste måneds tid. Men det er lidt besværligt når vi først er ”tjækket ind” på en campingplads – sat strøm på, åbnet for gassen, sat bord og stole ud – og så lige skal ud på en tur i området og kigge os omkring. Alt skal pakkes, inden vi er af sted.

Men vi så løsningen forleden. En stor campervan kom ind, og på slæb havde de en lille 4 personers bil. Hvorfor har vi dog ikke tænkt på det.

Vores sidste tur i South Australia gik gennem Barossa Valley på vej til kysten vest for Adelaide. Nu skal det blive rart med et par havbade igen, og så er vi klar til at forlade South Australia og kan kun sige på gensyn i Perth, Western Australia.

Men I skal lige have nogle billeder herfra: 2012-04-29 – Adelaide – Turen

Agnes + Flemming

Her kommer næste skriv hjem.