2012-04-22 – Flinders Ranges

Vi er lige drejet fra hovedvejen mellem Hawker og Blinman, og er på vej mod Wilpena i Flinders Ranges National Park, da den første Emu står og tager imod os.

Og vi er knapt blevet installeret på site 29 – et af dem med strøm på – da de første kænguruer er henne for at hilse på. Det er lige før de giver pote.

Siden kommer Ringneck papegøjerne og fouragerer i buskene ved siden af os, og til sidst de sorte smukke Ravne, som kan hyle noget så hjerteskærende.

Vi bor i en dal med bjerge rundt på alle sider. Stedet hedder Wilpena Pound, og plateauet ligger 510 meter over havet. Den højeste top i området er omkring 1.100 meter.

Vi får bestilt en 4WD Tour til steder, som vi ikke selv har mulighed for at besøge i vores Campervan.

Der er usandsynlig mange hike’s (vandreture) i området og en af de længste er Heysen Track på godt 1.250 km.

Vi bestemmer os dog for et mere ydmygt – Bridle Gap – på 10 km ud og samme vej hjem igen.

Hvad vi ikke lige vidste var, at de sidste 2½ km er sten-, klippe- og bjergklatring inden vi nåede endepunktet. Men – hold da op – hvor var udsigten over plateauet mod vest fantastisk, da vi først nåede derop.

Men det var også en lille tur på 3 timer i 30 grader den ene vej, hjemvejen blev lidt længere, fordi vi lige skulle forbi et ”lookout”.

Det var vist nok en tur, der mest skulle udmærke sig ved fuglelivet i området, men vi kom nok lidt for sent af sted. Det vi så mest af på turen, var de grå kænguruer. Så I må ikke undre jer, hvis der kommer nogle billeder af dem.

Velbeholden tilbage, blev vi selvfølgelig modtaget af far Emu samt hans 4 chicks. En meget statelig fugl. Og kuriøst nok er det hannen, der udklækker æggene og tager sig af ungerne de første 2 år til de er ”flyvefærdige”. Hunnen – hun er vistnok ude for at finde sig en ny han.

Se billederne fra 2012-04-22 – Flinders Ranges – Dyr

Vores 4 WD Tour førte os omkring 500 millioner år tilbage i tiden – næsten til før der var liv på kloden. Foldninger og forkastninger viste de forskellige lag gennem de forskellige perioder i fortidens dannelse af landet Australien. I hvert fald i Flinders Ranges.

Over en strækning på omkring 15 km i landskabet bevægede vi os omkring 150 millioner år i geologisk tid.

At så både landskab og bjerge og geologiske lag så fantastiske ud, gør absolut ingenting.

Turen førte os også til Brachina Gorge, hvor den gulfodede Rock Wallaby holder til, det gjorde absolut oplevelsen større – og godt nok er fødderne gule, men det er halen også – i ringe, vi har aldrig set noget lignende. Se den lige her: 2012-04-22 – Flinders Ranges – Gulfodet

Solen går ned omkring 17:30 nu.

Vi griller altid, hvad enten det er bøffer, mørbrad eller lammekrone, så foregår det for det meste i aftenmørket. Heldigvis har vi på det meste af turen i SA hidtil været begunstiget af et vejr, der er langt bedre end forventet af årstiden – det er jo efterår her.

Se billederne fra 2012-04-22 – Flinders Ranges – Lejrliv

At spise ude i aftenmørket, når fugle, kænguruer, emuer – ja selv campingfolket – har ladet roen falde på sig, er dejligt fredfyldt og meget svært at løsrive sig fra. Mange steder har vi kunnet følge med i livet udenfor via vores TV, men her er i Outbacken, er vi udenfor rækkevidde af civilisationen.

Når vi trækker indendørs i vores camper, har vi fundet stemningsfuld musik i den nye Leonard Cohen CD – Old Ideas – yderst behagelig musik. Kender du ikke Cohen, så prøv denne.

Men nu til noget helt andet.

Har du aldrig kørt på 4WD veje før, så kommer lige et par overvejelser. Kører du 40 km i timen, er det som at køre på et vaskebræt – hele bilen er ved at ryste fra hinanden. Kører du 60 km i timen, er det kun dine nyrer, der ryster – al nyresten forsvinder helt sikkert. Tør du køre 80 km i timen –  eller derover – er det ligesom at køre på en motorvej – sådan cirka.

Når vi kører herfra igen, foregår det dog ad helt almindelige 2 sporede asfalterede veje, men det kan også være en udfordring, når der må køres 110 km i timen.

Se billederne fra 2012-04-22 – Flinders Ranges – Naturen

Vi har nu forladt Flinders og er kommet til Melrose Place og sender hilsen herfra med kun en lille uges tid tilbage i SA.

Agnes + Flemming

Her kommer næste skriv hjem.