2012-04-19 – Robe til Hawker

Vi tog faktisk til campingpladsen i Mundulla – for de maritime ligger den på 36o21’44 S og 140o41’39 E.

Vi måtte forlade vores elskede Sydhav i Robe, og kørte ad små veje mod Bordertown som planlagt.

På vejen kom vi igennem vidtstrakte marker, der var med til at vise, at Australien er det fladeste kontinent.

Heldigvis blev de uendelige marker til græsning af køer og får, afløst af små lodder af vinmarker i den kønneste efterårspragt.

Især da vi nærmede os Padthaway overtog vinmarkerne fuldstændig udsynet. Desværre var der jo for længst høstet til årgang 2012, så der var ingen drueklaser, vi lige kunne teste kvaliteten på.

Vi kom ikke til Bordertown den dag, for Pub’en i Mundulla og en fuldstændig tom campingground oversået af Gumtrees og papegøjer kan man ikke sige nej til. Og så var der selvbetjening og 30 grader i skyggen – hidtidig rekord på vores tur.

Byens Pub i det gamle Mundulla hotel er samlingssted for byens 157 indbyggere – og selvom det var søndag aften, var der propfyldt af både spisende ved bordene og ”drikkende” ved baren. Udover os, var der kun lokale i alle aldre. Ejeren Georg – vistnok russer siges der – en rigtig hyggelig fyr, der kunne skabe en god stemning.

Men de hvide kænguruer i Bordertown – eneste koloni i Australien – måtte vi lige se næste dag, inden turen gik de næste 250 km nordover.

Ved mighty Murray – den store flod, der starter i Snowy Mountains i NSW, og ender nede tæt ved Adelaide – mødte vi et ældre ægtepar. De havde opgivet deres faste bopæl i Adelaide, og kørte nu rundt med campingvogn og fulgte isotermen 25 grader – 25 graders rejsende kaldte de sig – så for øjeblikket er de på vej væk fra det kolde syd, og nordpå mod Mildura.

Vores nabodame – i sit Pamela Anderson outfit, top, shorts og støvler – kan et trick til at lokke Kookaburra’s til. Hun fisker efter rejer og lokker med dem om morgenen, og det lykkedes. Vi fik fuglen at se inden for et par meter, og den stillede gladelig op til fotosessions. Vi plejer ellers at kæmpe for at få billeder af denne skønne fugl.

Her kommer et udvalg af de dyr, vi har set på denne etape: 2012-04-19 – Hawker – 1

Via Dansk Supermarked = Netto har vi lært Banrock Station at kende. De laver rimelig gedigen hverdagsvin. Så når vi lige kommer forbi, kigger vi da selvfølgelig indenfor og smager på varerne.

Det er årgang 2011 vi smager på, og de er ret unge i de røde. Men en enkelt var da OK. Til gengæld har de en rødvin, der egner sig fantastisk i vores 30 grader i dag igen. Sparkling Shiraz – og den var ikke bare god, men rigtig god.

Og rigtig god var også udsigten over 250 ha vinmarker og 900 ha Wetland oppe fra ”Chateau’et”.

Vi krydsede Murray med bilfærge før vi kom til vores campingplads i Morgan. Færgerne er en naturlig del af trafikken omkring floden, opererer 24 timer og er ganske gratis.

Vi bor nu 10 m fra et meget stort gammelt Gumtree. Det kunne være sådan et som soldaten i Fyrtøjet skulle kravle ned i. I stedet bor der en hel Opossum familie.

Det er absolut et natdyr, og normalt meget sky, tidligere har vi kun set dem i Cradle Mountain i Tasmanien.

Her kravler de gladeligt ned for at få en godbid og tager hele familien med. Der kommer nogle billeder af dem i denne omgang.

Egentlig er vi blevet ret sippede med vores campingpladser. Vi kørte hele 37 km længere til en ny plads, fordi den campingplads, vi kom til kun havde gruspladser, og vi ville have græs. Når vi kommer til en ny campingplads, går vi lige en tur rundt på området, for at se om vi kan li’ det og udse os det sted, hvor vi gerne vil campere. Og det lykkes i de fleste tilfælde.

Det er ret fantastisk at sidde ude og se på stjernehimmelen hernede. Her er et mylder af stjerner, og når temperaturen et par timer efter solnedgang er 21 grader, er det jo ren fryd. Den er en del af mælkevejen, men vi kender ikke stjernebillederne på den Sydlige halvkugle. Kun Orion, der er på den nordlige horisont og så selvfølgelig Sydkorset, som kan sammenlignes med Nordstjernen på vores halvkugle – men resten gætter vi kun på.

Der er 2 ting vi ikke må med vores camper, og det skal vi især tænke på, når vi kører i de mere øde egne:

1.      Fylde benzin på – det er en dieselbil

2.      Vælte med den i forsøget på at undgå en kænguru – så hellere påkøre – vi er forsikret.

Heldigvis kører vi normalt i tidsrummet mellem 9 morgen og 2 eftermiddag, hvor dyrene hviler, men vi har set en stå i vejkanten, og desværre også en del, der allerede ligger der.

Vi har nu forladt myggene i det frugtbare Riverland – med appelsinplantager, vinmarker og andet eksotisk – og er kørt ind i fåreland, og de er med hele vejen til Flinders Range NP, som ligger godt 925 km fra Robe, og nu er vi der; men – det er en helt anden historie.

Hilsen fra de to 30 graders rejsende i det tørre indre. Vi nyder bare sommervejret, mens de drukner i regn i Sydney pt.

Agnes + Flemming

Se billederne fra 2012-04-19 – Hawker – 2

Her kommer næste skriv hjem.