2012-04-13 – Great Ocean Road – 2

Vi skulle ikke langt fra Apollo Bay.

Kun lige ned for at se et Lighthouse i Cape Otway National Park.

Og så lige et par kilometer tilbage, for at indkvartere os i Bimbi Park CP.

Allerede på vejen spottede vi koalaer i træerne langs vejen, og det er nok til et fotostop, for selvom vi har masser af billeder af koalaer, skader det aldrig med et mere.

På campingpladsen bor vi kun 20 meter fra et koalatræ, så vi kan sidde og nyde dyret fra vores middagsbord. Papegøjerne – Rosellas – har allerede været og besøge os.

Campingparken er ret stor, og har sin egen Bush Camp afdeling (læs: primitiv overnatning) og her er der masser af koalaer.

Koalaer er bare søde, så her kommer et lille udvalg: 2012-04-13 – Great Ocean Road – 1

Turen videre går ad den berømte Great Ocean Road og selvom vi lige overnatter midtvejs i Port Campbell, kommer lige alle de store ikoner, der har gjort G.O.R. berømt, i skarp rækkefølge: 2012-04-13 – Great Ocean Road – 2

Efter Apollo Bay har vejret været køligt og overskyet, med enkelte regnbyger og støvregn, men i Port Fairy får vi solen igen. Selvom dagtemperaturen kom op på 22 – 24 grader, var der kun omkring 8 grader om natten, så vi var nød til at sætte aircondition på som varmer, for ikke at fryse. En camper har hverken thermoruder eller hulmursisolering, og 8 grader er altså hundekoldt med en sommerdyne på.

I Henty Bay i Victoria står solen op kl. 07:02 og i Robe i South Australia går den ned kl. 17:44, men vi har også lige stillet uret ½ time tilbage.

Normalt bliver vi smidt ud kl. 10. Undervejs tager vi de oplevelser, som ruten byder på, men satser på at være fremme på den nye plads omkring 14-tiden. Så er der også tid til at udforske vores nye sted.

Vi møder mange søde mennesker på pladserne, og de spotter straks, at vi er udenbys fra. Når de hører, hvor vi skal hen, hvor vi har været, og hvor længe vi skal være ”down under”, er de altid parate til at komme med fif og gode råd.

Fx: ”Vi bor selv i Bordertown, men campingpladsen i Mundillo, 10 km før, er meget hyggeligere og hvis I tager på pubben, så hils lige George (Pub-ejeren) fra ”The Free Spirit”.

I Henty Bay mødte vi 2 tysk-australiere. Den ene kom hertil i 1969, og kom hen til os bare for at snakke. Han var lidt svær at forstå, men midt i det hele slog han pludselig over i tysk – og det forstod vi faktisk meget bedre. Vi tror ikke, han selv lagde mærke til det, og han havde ikke været i Tyskland siden 1986.

Den anden tysker – Rudi – var født i 1928, og gjorde krigstjeneste i Viborg fra 1944–1945, da han kun var 16 år gammel. Han marcherede fra Viborg til Ålborg – meget fint udtalte navne – og havde været meget tilfreds med opholdet i Danmark, for forplejningen havde været rigtig god. Han var særlig glad for den danske ”ice cream”. Et meget skægt tilfælde at møde ham, for vi lige har set filmen Hvidsten Gruppen – som vores niece har instrueret – inden vi tog herned.

Vi har gået vores 3 timers tur i dag, selvom det er overliggerdag, og er kommet hjem til frokost og er blevet meget klogere. Vi drak øl til frokost og prøver altid at drikke lokal øl – i hvert fald fra staten vi er i.

Dagens øl var en Southwark Bitter fra Adelaide og på denne stod et indeks – IBU, der står for International Bitterness Units – dette her var på 25 og det højeste for øl i South Australia. Vi må nu hjem og høre hvad de siger hos Carlsberg og Tuborg om IBU.

Alt for nu.

Denne lille epistel er skrevet i det fri i dejligt sommervejr med skøn udsigt over Guichen Bay ved Robe, og Sydhavet lidt længere ude.

I morgen starter en helt anden historie, for vi forlader kysten og kører ind i landet.

Vi kommer ikke til at fryse, for de næste dage lover de temperaturer sidst i tyverne.

Hilsen fra vores waterfront

Agnes + Flemming

Se billederne fra 2012-04-13 – Great Ocean Road – 3

Her kommer næste skriv hjem.