2010-01-03 – Nytår i Sydney-mail

Håber at I alle sammen er kommet godt ind i det nye år.

Sydney er et af de første steder i verden hvor det nye år skydes ind.

Og de prøver virkelig at gøre det til det største show, der kan overgå alle andres.

Fyrværkeriet skydes først og fremmest af fra Sydney Harbour Bridge, men også fra Operahuset og andre steder ved/på vandet, og det kan ses fra størstedelen af den naturhavn som Sydney Harbour er. Af hensyn til brandfaren – det er jo sommer hernede – er det kun tilladt at have officielle affyringer af fyrværkeri, det er altså ikke tilladt at affyre sit eget fyrværkeri, men det kan heller ikke købes her.

Derfor har 1½ million australiere og tilrejsende turister samlet sig på hver eneste plet langs kysterne. Mange samlede sig allerede dagen før med telte og kølebokse for at få den bedste plads og har således brugt mere end et døgn førend skyderiet går i gang.

Nogle af os andre har bestilt bord på en restaurant ¾ år i forvejen og sidder omkring 200 meter fra broen med frit udsyn til Operahuset – og forventer os en fantastisk aften.

Stemningen i hele byen er i hvert fald euforisk.

Og blev det så en fantastisk aften?

For vort vedkommende må det blive et klart JA – vi fik et fantastisk bord med frit udsyn til Operahuset under gallamiddagen og da vi også sad tæt på udgangen til restaurantens private pier, var det nemt at gå ud og se på fyrværkeriet, som var fantastisk flot, men så har de altså også brugt 5 millioner Australske $ på det.

Vi har nu forladt Sydney og er kommet til Blue Mountains. Det regner i dag, men vi håber på godt vejr i de næste dage, hvor vi skal spille golf på en smuk gammel bane her.

Vi sender som sædvanligt et lille udvalg af billeder, det ene taget om eftermiddagen, hvor folk samles tæt ved Harbour Bridge.

Festlige nytårshilsener

Agnes & Flemming

Her kommer næste mail til hjemlandet.