2009-10-27 – Townsville-mail

Kære familie og venner

Der er utallige floder, creeks og billabongs i Queensland. De har kun et problem og det er at de næsten alle sammen er udtørrede. Queensland og flere andre steder i Australien oplever den tørreste ”Dry Season” i de seneste 50 år. Til gengæld var sidste års ”Wet Season” den vådeste i 40 år, så der er vel lidt balance alligevel.

På grund af at alt her i det tropiske Queensland er så tørt, har der været bushfires, som er gået ud af kontrol. Nogle af brandene er desværre påsatte. Den seneste måned har brandfolk fra Queensland og tilkaldte fra NSW bekæmpet bushfires i området mellem Rockhampton og Bundaburg – som er et af sukkerrørsområderne – desværre uden større held. Der har endog været indsat fly og helikoptere. Heldigvis har ilden hidtil ikke gjort nævneværdig skade på beboede områder.

Vi skal gennem området omkring midten af november og håber selvfølgelig at tingene har stabiliseret sig til den tid – ikke mindst fordi regntiden i det tropiske nord starter her til november – men vi skal nok være forsigtige.

Til gengæld har den latente brandfare bevirket, at det indtil videre er blevet forbudt at grille med åbne grill og gasgrill og det indvirker på vores måde at fouragere på. Nu skal vi finde moteller og campingpladser, der har elektriske grills.

På Cape York så vi, hvordan de igangsatte kontrollerede bushfires for at holde underskoven og græsset nede, så en eventuel rigtig brand ikke skulle kunne brede sig katastrofalt.

De sidste 1.000 km har vi været på vej tilbage til civilisationen. Der har været langt mellem byerne – ca. 150 km – men turen har også budt på uventede spændende oplevelser, specielt i byen Richmond – der ligger halvvejs mellem Mount ISA og Townsville – området her er udsædvanligt, fordi der er gjort nogle spændende fund af Dinosauer (Kronosauer) 98-110 millioner gamle. Vi besøgte museet, der havde 6-7 forskellige typer. Området er det eneste sted, hvor de er så velbevarede, flere skeletter var fuldstændig bevaret og blev udstillet som de lå i landskabet, så det var en spændende oplevelse uventet at træde ind i ”Flintstone land”.

Fra byen Hughenden havde vi planlagt at køre til Porcupine Gorge National Park, som ligger små 70 km fra byen. Her ventede der en stor naturoplevelse, vi havde slet ikke forestillet os, at der kunne være så smukt. Porcupine Gorge må være et af Australiens svar på Grand Canyon, og at vi også så kænguru og emu var en ekstra oplevelse. Vi gik ned til bunden af gorgen, det var nemt nok at komme ned – men puha op i 35 graders varme med 120 meters stigning på 1,2 km – det var hårdt og krævede masser af vand, men hvor var det flot.

Nu er vi landet på østkysten igen og herude bliver vi nok på resten af turen, bortset fra vores tur til Tasmanien.

Lige udenfor Townsville – den tropiske hovedstad i Queensland – besøgte vi et rigtig spændende reservat med krokodiller, kænguruer, slanger og koalaer og meget mere.

Vi overværede fodring af store saltvandskrokodiller, som kan springe helt ud af vandet, når de skal fange deres bytte, og i vandet kan de bevæge sig med en fart af 40 km i timen. Efter fodringen holdt vi en 3 års baby saltvandskrokodille – de kalder dem CROCS eller SALTIES – og den havde mundkurv på. Det havde Pytonslangen ikke. Vi holdt den i flere minutter, hvor den snoede sig rundt hele tiden. Jeg troede ikke at jeg turde, men det syntes dyrepasseren at jeg gjorde og placerede den om halsen på mig.

Se nogle billeder af alle dyrene.

I morgen går turen sydover og vi bevæger os så småt væk fra det tropiske Queensland. Varmen har vi for længst vænnet os til og da den er tør, har den ikke generet os. Nu venter der os så lave temperaturer som 26-28 grader, indtil sommeren slår igennem sydover, så vi håber ikke at vi kommer til at fryse.

Tak for de mails vi har modtaget siden sidst, det er bare dejligt at høre nyt fra jer, så skriv endelig til os.

Vi har set at nogle har svært ved at modtage store billeder, så vi har reduceret dem i størrelse og sender fremover alle i samme mail og det er denne gang billeder af vores fede 4WD bil og Flemming, Agnes med pytonslange og krokodillefodring.

Kærlig hilsen

Agnes & Flemming

 

Billeder fra turen fra Mount Isa til Townsville kommer her.

Her kommer næste mail til hjemlandet.