2013-02-25 – Uge 9 i Torremolinos

Mandag den 25. februar 2013 – Marbella

Solen skinner igen i dag og vi er som vanlig nede ved 9-tiden. Vi har lige tid til lidt terrassesnak med kokken John og konen inden vi skal op og have bus 120 til Fuengirola og derfra skal vi med 220 til Marbella.

Lige bortset fra, at vi står og venter ½ time på den første bus og lander ved busstatione i baglandet ved Marbella og det tager ½ time ned til byen, så har vi været 3½ time undervejs inden vi kan skønne på “den gamle by” i Marbella.

Vi finder hurtigt et lille torv til vino y tapas inden vi går fra den ene hyggelige gade til den anden. Maleriske smalle gader afløst af ditto torve og med et par kirker og gadehelgen spredt skønsomt ud over det hele. Og solen skinner.

Vi går gennem den samme park tilbage til busstationen og herfra tager det med hurtigbus 320 kun en time inden vi sidder på vores altan med aftensol og vin, før vi skal til spisning.

Vi skal tidligere i seng i dag for vi skal på tur i morgen.

Torsdag den 26. februar 2013 – Granada og Alhambra

Mobilen ringer kl. 6 og så er det op. Vi kan få morgenmad allerede fra 7 af.

En solrig lidt kølig morgen da vi kører kl. 8. Efter en kort pause undervejs lander vi i Granada 10:15.

Vi går op til vores mødepunkt tæt på Domkirken inden vi går i kapellet og ser dronning Isabella’s sarkofag og skatte og skulptur. Flot, men foto forbudt.

Vi frigives nu indtil 13:20. Først skal vi altså lige ind i varmen og have kaffe. Her er kun 3º.

Vi kender desværre ikke byen da vi skal finde et spisested og må til sidst overgive os til Burger King – i et tapasland!

Først nu kommer vi ind i den gamle bydel omkring universitetet. Her er hyggeligt. Vi skal til Alhambra nu. Vi mødes af guide ???, der kan spansk/norsk, og udstyres med lytteudstyr inden vi begiver os ud på en 2½ times walk i haver og paladser og borge, det meste i den mauriske stil. Det er flot. Ikke så farvestrålende som i Marrakech. Men flot. Der blev vist taget 400 fotos, men solen smilede også til os.

Vi er hjemme 19:15. Solen er nede, men det er stadig lyst.

Vi går straks til middag – med is – og bagefter loades billeder og Agnes rydder op i dem. Men så skal vi også have kaffe og cognac.

I morgen har vi fri.

Onsdag den 27. februar 2013 – Carmen Thyssen og markedet i Malaga

Det “stormer” fra øst i dag og bølgerne er jættestore. Selv dem i svømmepølen. En stor bøje har revet sig løs og driver langs kysten.

Agnes skulle lige se sit haveprogram så vi er sent nede.

Storm her, men fint i Malaga – vi må til byen med toget fra Montemar. Står vi af forrest i toget kommer vi op på den rigtige side af “floden” og vi har kun gået et par blokke før vi spotter markedet.

Vi crawler fem og tilbage mellem fisk og kød og grønt og mandler og jordbær og øjnene står på stilke. Lige udenfor er der en knivbutik og her får vi vores ønske opfyldt – se 23/2-2013.

Vi krydser gennem gaderne nordover og står pludselig foran Carmen Thyssen Museet med spansk billedkunst mellem 1850-1910. Spændende museum i 4 etager.

Vi kommer forbi en lille plads og en moderne tapas bar og får god Rioja og lækre tapas formedelst €.

Vi falder ind i en spansk cafe. Fantastisk leben og smaddertravlt. Vi nyder det hele undtagen kaffen vi ikke får.

Markedet er lukket 16:40 da vi kommer forbi igen så vi går direkte til et halvtomt tog – afgang 16:500 og 26 min til Montemar.

Vin og tapas må tages inde, men derfra kan vi jo også se bjergene.

Torsdag den 28. februar 2013 – Sevilla og Andalucia dag

Det tordner og hagler ved 4-tiden. Vi skal med bus til Sevilla i dag. De har lovet regn og 6º i Sevilla i dag. Vi skal op over bjergene i 800 moh inden vi kommer til den Andaluciske højslette.

Allerede da vi forlader Malaga kan vi se de hvide tinder hvor sneen er faldet i nat. Og efterhånden som vi kryber opad begynder sneen at ligge  på skrænterne ved siden og til sidst både på buske og træer og vejen selv.

Trafikken begynder at snegle sig afsted og Andaluciens eneste sneplov viser sig. Vejen til Granada ser ud til at være lukket. Men et helt fantastisk skue ud over bjerge og dale og en spændende oplevelse her sidst i februar.

Guide Tina er helt overvældet af begejstring.

Det tager 2 timer at nå til 1. stop og hele 4 timer til Sevilla. Der er 14º og sol da vi ankommer. Det er midt i verdensudstillingen fra 1929. Storladne bygningsværker (pavilloner) som det må have taget år at lave.

Vi går gennem parken til Plaza España hvor et af byens prestigebyggerier ligger – Palacio Español – her er flisemosaikker for alle provinser og …… og en hyldest til Christoffer Columbus i form af de 4 broer over kanalen – svarende til hans 4 5 togter vestover Atlanten.

Vi fortsætter mod centrum og passerer tobaksfabrikken fra 1700 tallet – verdens største bygning da den blev skabt – hvor der arbejdede mere end 3.500 piger, heriblandt Carmen. Bygningen er i dag en del af Universitetet.

Der var demonstrationer i byen pga Andalucia Dag hvor vi holdt kaffepause og endnu flere da vi ankommer til vores samlingssted ved fontænen overfor Starbucks, så vi går lige nogle gader bagom inden vi kommer til Domkirken og Alcazar-slottet.

Vi frigives nu. Vi skynder os væk fra mylderet og finder en lille studentercafe hvor vi kan få “carne y tomato” tapas sammen med et glas sød Malaga vin, der slet ikke ligner Rioja. Andaluciens præsident er i TV og snakker vistnok meget om ungdomsarbejdsløshed, der vist er helt oppe på 50%.

Det er kirketid nu – slottet og det jødiske kvarter her vi ikke tid til – men den er også på alle måder magnific.

Vi mødes på Starbuck og 16:30 er vi i busserne igen. Der kom lid regn omkring kirketiden, men ellers har det været en god og lun tur.

Sneen er forsvundet fra bjergtoppene på vej hjemover men der ligger noget på skråningerne og da vi kravler over bjergene støder vi på de første snebyger, men de sinker os ikke. En spændende meteorologisk dag.

Guide Tina var rigtig god. Hun fortalte spændende og inspirerende om Spanien, Andalucien, hvad vi så og hvad vi skulle se hele vejen derop og det meste hjem.

19:30 landede vi til lidt afslapning inden middagen. Vi kom samtidig med Knud og Lise fra Espergærde og sammen med et andet par erobrede vi et 6-mands bord. Hyggelig middag. Og så er der jo flamenco igen i aften og med en helt ny koreografi. Et godt show.

En lang, men spændende dag.

Fredag den 1. marts 2013 – Læsedag i solen

Vejrudsigterne for de kommende dag har bestemt at i dag er store læseslappeafisolenogdasedag.

Sol fra en næsten skyfri himmel, let vind fra NW, snart ledige sofastole som vi kan flytte lidt rundt med.

Lånebøger fra Albatros’ lille bibliotek der skal læses færdige, jeg læser fx en svensk bog på norsk.

Og så vil Agnes hele tiden forstyrre med WordFeud – og derfor får hun lov til at tabe – denne gang.

Frokosten bliver en is nede fra Lido’en – vi skal helst ikke movere os langt.

Sent på eftermiddagen tager vi dog en walk på Lidoen og tilbage ad gågaden og så lige op til Supermercado for vi mangler brød til vores lille tapas-seance på altanen – også her i lækker sol og læ.

Vi er som vanlig sent til middag og bagefter skal Agnes lige have sendt de sidste mails hjem. Vi ser spansk TV i dag. De har et gætte et-eller-andet TV show. Vi forstår ikke en skid, men det er meget skægt. Vi tørner ind ved midnat.

Lørdag den 2. marts 2013 – Torremolinos og Lido’en

Der er soldis til morgen. Vi kan sidde ved et vinduesbord til morgenmaden uden at blive stegt og kigge på søerne der slår mod kysten. Et enkelt sejlskib stamper for motor mod Malaga.

Vi skal lige i Supermercado for at købe ost og pølse med hjem, inden vi skal på indkøb/tur til Torremolinos. Det er  ret lunt udenfor trods dis og vind.

Vi går gennem gågaden for vi skal lige have købt skinke på vejen i den lille butik.

Vi runder næsset og tager den første trappe opad til byen og rammer hurtigt indkøbsstrøgene. Men som vanligt kan vi ikke finde de butikker vi har set før, kun konditoriet. Badebukser bliver det dog til.

Vi tager de små smalle indkøbsstrøg tilbage til Lido’en og falder indenfor hos El Gato til lidt tapas og solbadning inden vi sætter kursen hjemover.

Efter marengskøb bliver Agnes frigivet midt i indkøbsgaden.

Marengsen smager godt og Agnes har købt pænt tøj, der skal prøves til middagen selv om vi får skodbordet lige inden for døren, men det er jo fordi det er marathon aften med Matador, Beck, Lewis og Rioja lige til efter midnat.

Søndag den 3. marts 2013 – Sommerfuglene

Skyerne ligger lavt over bjergene, det kuler fra øst og bølgerne er store.

Vi er sent nede og står i kø til morgenmaden. Vi skal med lidt over 11 bussen op til Buddha”templet” og Mariposario’et. Det tager ½ times tid med bus 121.

Vi kigger på templet først inden vi løser pensionistbillet til sommerfugleparken. Intet kan måle sig med Cairns, men der er mange flere end man først aner. Og flotte er de. Der er også wallaby og egern og skildpadde og varan og fisk og fugle.

Der bliver taget masser af billeder og der går hurtigt et par timer her oppe.

Vi tager bussen omkring 14:45 og står af før havnen i Benalmadena. Der er søreme plads i sofaerne – du ved – og så skal vi have vin og tapas og nyde solen og varmen.

Vi tager smutvejen og bliver lige udsat for et røveriforsøg – mislykket – vi ved hvem de er.

Det er sidste tur på strandpromenaden og vi skal helt hen til delfinerne for Agnes har set kasketter.

Og så retur til hotellet hvor solen og varmen er på altanen hvor det sidste glas rødvin nydes inden vi skal gøre os klar til middag. Helt for os selv. Vi får en god vinduesplads her den sidste aften og der er også noget af den gode nøddeis til desserten.

Resten af marengsen spises sammen med den sidste cognac på værelset.

Pakningen? Det er i morgen.

Og i morgen kan ses her.