2013-02-18 – Uge 8 i Torremolinos

Mandag den 18. februar 2013 – Gibraltar

Vi skal op 06:45. Det er mørkt udenfor, 15º, men vi har god tid, vi skal først afsted 09:00.

Vi kører direkte op til motorvejen – E15, der går lige fra Gibraltar og helt op til Stockholm. Det er en pæn tur og guide Mogens fortæller vidende og spændende om alt vi ser undervejs.

Vi er i udlandet nu. GBZ. Vi har også pas med. Vi skal på bjerget nu og loades om fra bus til minibusser. Og opad går det, til drypstenshuler og aberne på bjerget.

Det er diset over havet så vi kan ikke se Afrika og Atlasbjergene. Men her er sol og stille.

Vi bliver sat af på torvet og har nogle timer for os selv. Vi skal på pub. The Horseshoe. Vi får en pint og fish and chips, en ordentlig portion. Det er midt på den “store” gå- og indkøbsgade.

Gibraltar er lidt over 6 km² og bjerget fylder en del, så de har indvundet land til ejendomsbyggeri i 80’erne.

Vi krydser landingsbanen på vej ind og ud. Der går 6 fly dagligt til London. Og her er både pas & toldkontrol.

Linea hedder den spanske by tæt på og fiskeriet er her afløst af smugleri fra Gibraltar til Spanien. 

På vej tilbage gør vi lige stop i havnen i Marbella hvor milliardærbådene ligger. Vi tager kystvejen tilbage og lander i tide til tapas på altanen.

Vi er trætte i dag og tørner tidligt ind.

Tirsdag den 19. februar 2013 – Spansk

Skyerne ligger lavt over bjergene til morgen og vi vågner sent. Først da vi kommer ned til morgenmaden ser vi, at det stormer fra øst og styrtregner indimellem.

Vi sætter os i cafeen i dag og læser det meste af formiddagen sammen med en masse andre gæster der ikke vil være våde.

Sommetider må man jo overholde sine aftaler, selvom én ikke rigtig har lyst.

Vi aftalte: Regnvejr = Spansk og med lidt flugt- og overspringshandlinger kommer vi da igennem det meste af 1. kapitel i “Caminandoen”.

Det der er værre er, at vi ikke har mere rødvin så jeg må ud i drypperiet og gå i Supermercado inden vi kan få vores tapas.

Der er Hammerslag efter middagen og Nyheder og “Rejsekort” og læsning indtil lidt tidlig sovetid.

Onsdag den 20. februar 2013 – 2. spil på Parador Golf

Det blæser op fra West i løbet af natten, så vinduet bliver lukket mere og mere og til sidst helt.

Skydækket er tæt til morgen, der er vind, men temperaturen er OK. Der er et blåt hul i skyerne inde over Malaga.

Vi kommer med den første bus, nogle kommer ikke med og der er massive ståpladser lige til Ikea.

Vi er i god tid i dag og puttetræner indtil 12. 4 dumme tyskere vil godt foran os, men det kommer de ikke. Vinden er afgjort i spil i dag og vestenvinden gør at flyene lander lavt over golfbanen i dag.

Der er vand på banen i dag pga regnvejret i går og det er første gang jeg mister en bold i en bunker. Den obligatoriske bold på 3. hul er OK. Trods vinder er der varmt på banen og jakken smides hurtigt og buksebenene til sidst.

Vi går på under 4 timer og så gør en øl og oliven fra kiosken godt. Agnes skal lige købe ind fra golfbutikken inden vi skal med 17:05 toget hjem til tapas på altanen i lækker sol. En god golfdag er slut.

På vej op fra middagen runder vi lige alle etagerne og kigger på malerierne med de spanske motiver.

Torsdag den 21. februar 2013 – Torremolinos

 Der er sol og varme og stille fra morgenstunden. En rigtig læseformiddag på terrassen. Jeg skal lige have læst Arven = 5 sorte høns = A Town Like Alice færdig.

Så det bliver sent inden vi kommer afsted ad strandpromenaden mod Torremolinos. Vi må lige have en caña y tapas ved Carolina Beach. Det er begyndt at vinde fra SW. Fra stranden forbi næsset skal vi finde op i byen. Ikke helt let. Vi fnder en lille gyde og den åbner for butikker, kirken Sam Miguel, pladser, torve og pludselig er vi på hovedstrøget.

Indkøbsgenerne fodres og vi er i butikker og får også kødt ting og sager. Og finder et godt konditori. Der er faktisk hyggeligt heroppe, borte fra Hovedvej og Strandpromenade.

Vi begynder at gå hjem på må og få, og kommer forbi steder vi aldrig ville finde , også udsigten oppe fra næsset.

Vi tager parallelgaden i Carihuela og kommer forbi en lille sortfodsbutik og må absolut have en pakke med hjem til vores vin og tapas.

Antonio er i godt humør og giver øl til maden i dag (tror vi) og så er det bare at gå i baren og få cafe & brandy til aftenens flamenco show – 2 piger og 2 mænd i dag – og så selvfølgelig Agnes på slap line både med fotos og på dansegulvet.

Men så må vi også slappe af med Foyle bagefter i TV.

Fredag den 22. februar 2013 – Malaga museumstur

Det har vist regnet i nat og er overskyet til morgen. Ikke koldt, men køligt. Vi er sent til morgenmad og må stå i kø. Billeder loades over så vi er med.

Vi skal med toget i dag. Det tager ¼ at gå op ad bakke til Montemar Alto. Det tager 25 min til centrum. Vi kan ikke lige se hvor vi kommer op, så vi tager en taxi til Picasso. Det skulle vi aldrig have gjort. Politiet er på spil så vi får set hele byen inden Picasso.

Der er 11 sale med et varieret udbud af hans værker – han er jo født hernede. Spændende.

Der er regn on and off i dag. Vi finder en god lokal bar lige om hjørnet til vino y tapas – carne y tomato. Lækkert inden vi skal besøge Cathedralen, den med det ufuldendte tårn.

Vi går tilbage mod stationen og kommer forbi markedet – efter lukketid – og kan se “El Corte Ingles” i det fjerne. Det skal besøges. Et helt almindeligt stormagasin for så vidt, men Agnes finder alligevel noget hun kan bruge – fx sømands-crocs.

Det regner Cats and Dogs da vi kommer ud igen, men vi er tæt på stationen. Toget er behageligt.

Vi skal lige have brød i Supermercado og da vi er tilbage ved 19-tiden er der mega-kø til aftensmaden. Vi venter til 20:15 ca.

Vi bruger resten af aftenen på at tømme brandyflasken. 1¼ glas til hver.

Lørdag den 23. februar 2013 – Benalmadena

Det er en stille nat og der er sol og skyer her til morgen. Men lækkert på terrassen hvor der er læ.

Agnes går walkabout. Hun har set en taske på lido’en. Og kommer tilbage med en røverhistorie. Vi skal lige på en lille indkøbsrunde. Hovedgaden holder for og så skal vi lige runde Benalmadena-havnen hvor turbådene er i fuldt sving trods den hårde vind.

Hvad med frokost i det lille kvarter ved Constitucionsvejen? Vi går langs stranden til “blik” rundkørslen og så op til Garcia Lorca parken med sø og ænder og haner. Vi kommer ind i den ene ende og ud af den anden ende vha GPS’en.

Nu skal vi lige finde et sted med læ (Benalmadena stationen ligger lige ved og her stopper Mijas-bussen også) og her har de god øl og lækkert flûte m/tomat og skinke. Og gode knive, som vi burde kunne købe i Calle Andalucia hos Macias. Mne de har lukket i dag.

Vi krydser ned gennem gader hvor ingen hvid har været før og lander til sidst nede ved havnen i Benalmadena.

Trods lidt skyer er sigten god som aldrig før og vi kan se bjergtoppe og helt til den anden ende af Spanien.

Vi er ned til middag 18:30 – det er lyst endnu – for nr 23 Matador løber overskærmen i dag. Beck og Lewis bagefter til kaffe, kage og cognac.

Søndag den 24. februar 2013 – Lido vandring

Sol fra en skyfri himmel, let vind og fra lunt til varmt. Terrassen er et hit, solbænkene er et hit og græsplænen bliver også fyldt op. Det er en ny trend.

Vi sidder her til over middag, men så skal vi også ud og strolle sammen med alle spaniolerne, og i samme tempo. Der er plads på bænkene ved næsset og der er lang udsigt til hele kysten lige til Benalmadena.

Vi skal he for at få vores rom-is og så skal vi finde Don Pedro hotellet – ikke så godt som vores – synes vi.

Vi er ikke ligefrem sultne ovenpå isen men en kop kaffe skal vi have, men hvor? Vi finder “One” på den anden side af gaden. Her er spaniolere og deres børn leger på græsplænen. Her er ret hyggeligt og vi får også bestilt kaffe, men den kommer ikke, så vi får en gratis halv time her.

Det blæser på den anden side af næsset så vi må over til vores lavbenede veninde, og der får vi cafe y brandy – selvfølgelig.

Vi er lige tidsnok hjemme til aftensolen på altanen med vino y tapas. Det er normalspisetid igen (sent altså) og resten af aftenen skrives der mail og læses og der udfyldes regnskabsark til den store guldmedalje & skrive postkort til familien.

Beretningen fortsætter i uge 9.